Samtalsmetodik för alla professioner    tP

Anders Engquist har tidigare skrivit flera böcker om samtalsmetodik av vilka Om konsten att samtala är den mest spridda och använda. Till skillnad från den boken, som fram till 2015 haft stor framgång med en sammanlagd upplaga om 100 000 exemplar är Samtalsmetodik för alla professioner mindre omfattande och mer generell. Den riktar sig förutom till personer inom människovårdande yrken också till alla som vill öka sina kunskaper om kommunikation mellan människor men inte har samtal mellan människor som huvudsysselsättning.

Framgångsrika samtal förutsätter att en samtalsledare förstår vikten av sitt eget förhållningssätt och lär sig att använda åtminstone några strategier och metoder som kan tillämpas vid de flesta typer av samtal nästan oavsett område och innehåll.

Med hjälp av sådana verktyg kan en samtalsledare på ett systematiskt sätt få ett övergripande perspektiv på andras och egna strävanden som en förutsättning för ett konstruktivt samarbete. De kan också hjälpa samtalsledaren att inte bara få ett överordnat perspektiv utan också tränga ned på djupet i speciella ämnen om de bedöms som intressanta.

Samtalsmetodik för alla professioner beskriver några sådana strukturer som också kompletteras med många praktiska exempel på hur de kan tillämpas i olika professionella sammanhang.


 Studentlitteratur, Häft.  150 sid.  

 Beställ nu​

Läs bokens första recension

Första kapitlet kan du provläsa på http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789144108940/partner/smakprov eller på www.bokus.com. Sök då på bokens titel eller författarnamn.